InviMed

Menu

Polityka prywatności Invimed-T Sp. z o.o.


Poufność danych i ochrona prywatności naszych Klientów stanowi dla nas kwestię priorytetową. W związku z tym w trosce o bezpieczeństwo Twoich danych oraz respektując obowiązujące przepisy prawa, w Invimed-T Sp. z o.o. ustanowiono politykę określającą zasady dotyczące sposobu gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych.

Podstawy prawne przetwarzania danych osobowych 

Podstawy prawne przetwarzania Twoich danych to:

  • przepisy prawa,
  • prawnie uzasadniony interes polegający na marketingu bezpośrednim usług własnych administratora danych (w tym profilowaniu) oraz dochodzeniu roszczeń, a także zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia,
  • zawarte przez Ciebie umowy,
  • Twoja zgoda.

Administrator danych osobowych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Invimed-T Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. Rakowieckiej 36 02-532 Warszawa.

Inspektor Ochrony Danych

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych. Jest to osoba, z którą możesz się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych. Z Inspektorem możesz się kontaktować w następujący sposób:

  • listownie na adres: Inspektor Danych Osobowych, Barbara Murdza, Invimed-T Sp. z o.o., ul. Rakowiecka 36 02-532 Warszawa
  • przez e-mail: IOD@invimed.pl

Dane osobowe

Podane przez Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu:

  • udzielania i zarządzania udzielaniem świadczeń zdrowotnych m.in. w zakresie stosowania procedur medycznie wspomaganej prokreacji
  • dokonania rozliczeń z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej
  • obsłużenia reklamację lub opinię, jeśli wpłyną,
  • przekazania materiałów promujących produkty i usługi własne administratora danych,
  • archiwizacji Twoich danych osobowych zgodnie z przepisami prawa,
  • zapewnienia bezpieczeństwa osób i mienia (prowadzony monitoring kliniki),
  • realizacji umów na przechowywanie i/lub transport komórek rozrodczych i zarodków, na podstawie umów,
  • prowadzenia wynikających z przepisów okresowych audytów systemu zapewniania
  • jakości, o których mowa w art. 52 ust. 3 ustawy o leczeniu niepłodności.

Przysługują Ci następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych – jako że przetwarzamy Twoje dane w celach marketingowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na szczególną sytuację – w przypadkach, kiedy przetwarzamy Twoje dane na podstawie naszego prawnie uzasadnionego interesu,
  • prawo wycofania zgody,
  • prawo dostępu do Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych,
  • prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych, tylko w sytuacji jeśli nie będziemy zobligowani przepisami prawa do ich przetwarzania,
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych,
  • prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych, tj. prawo otrzymania od nas Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Jednakże zrobimy to tylko jeśli takie przesłanie jest technicznie możliwe.

Aby skorzystać z powyższych praw, skontaktuj się z nami lub z naszym inspektorem ochrony danych.

Szczegółowe informacje dotyczące realizacji praw znajdziesz tutaj

Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Dane zbierane automatycznie

Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie rejestrowane są dane dotyczące Państwa aktywności, m. in. adres IP, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego. Dane te wykorzystywane są tylko i wyłącznie w celach administracyjnych i statystycznych.

Przesyłanie danych osobowych i komunikacja z naszymi serwerami jest zaszyfrowana i odbywa się z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Serwery są zabezpieczone przed dostępem osób nieupoważnionych.

Wykorzystanie ciasteczek (cookies)

Nasza strona internetowa może wykorzystywać mechanizm „cookies”, który służy identyfikacji sesji użytkownika podczas korzystania z naszej strony. „Ciasteczka” nie zawierają żadnych danych osobowych i zapewniają poprawne działanie aplikacji.

W celu zablokowania przesyłania tego typu plików należy odpowiednio ustawić przeglądarkę mając na uwadze to, że niektóre funkcje witryny mogą nie działać.

Zabezpieczenie danych osobowych

Invimed-T Sp. z o.o. stosuje adekwatne środki organizacyjne i techniczne mające zabezpieczyć przetwarzane dane. Invimed-T Sp. z o.o. dokłada wszelkich starań by stosowane środki w jak najlepszy sposób zabezpieczały dane osobowe i prywatność osób, których dane dotyczą. Dobór stosowanych środków wynika z przeprowadzonej przez Invimed-T Sp. z o.o. analizy ryzyka i oceny skutków przetwarzania.

Udostępnianie danych podmiotom trzecim

Invimed-T Sp. z o.o. będzie przekazywać Twoje dane osobowe:

  • podmiotom przetwarzającym dane w imieniu administratora danych,
  • podmiotom uprawnionym przepisami prawa,
  • podmiotom i osobom fizycznym upoważnionym przez Ciebie.

Invimed-T Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do zmian w treści polityki prywatności w sytuacji zmian w przepisach prawa polskiego lub wdrażania nowych rozwiązaniach technologiczno-informatycznych.

Skontaktuj się z nami już dziś

Poufność jest dla nas priorytetem

Zgoda na kontakt marketingowy więcej: Musisz wybrać więcej opcji (minimum ${minimumContactAgree})

Informacje podstawowe dotyczące przetwarzania danych osobowych

Administrator danych: Invimed-T Sp. z o. o, ul. Rakowiecka 36, 02-532 Warszawa / Cele przetwarzania: marketing własnych produktów i usług, marketing produktów i usług Medicover Polska / Podstawy prawne przetwarzania: Twoja zgoda / Odbiorcy danych: podmioty przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych / Prawa związane z przetwarzaniem danych: prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, prawo dostępu do danych osobowych, inne prawa, o których mowa w szczegółowej informacji o przetwarzaniu danych.