Sylwia Stróżyk
Dietetyk kliniczny
Dr n. med. Sylwia Stróżyk posiada 10 letnie doświadczenie jako dietetyk kliniczny. W tym czasie pomogła wielu pacjentom poprawić swój stan zdrowia poprzez właściwą dietę i zdrowe odżywianie. Specjalizuje się w żywieniu w otyłości, insulinooporności, cukrzycy, chorobach tarczycy oraz posiada bogatą wiedzę na temat diety propłodnościowej.
Sylwia Stróżyk jest autorką wielu poradników żywieniowych oraz współautorką książek z zakresu dietetyki. Prowadzi szkolenia, warsztaty i wykłady, zarówno dla pacjentów jak i specjalistów (dietetyków, lekarzy, personelu medycznego) z żywienia i edukacji w różnych jednostkach chorobowych. Jest osobą ciepłą, zawsze uśmiechniętą, z dużymi pokładami empatii. Do każdego pacjenta podchodzi w sposób indywidualny i holistyczny.

Środa 15:30 - 17:30
Biografia
Edukacja:
Doktor nauk medycznych, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu. Swój przewód doktorski poświęciła badaniom nad wpływem skrobi opornej na glikemię poposiłkową w cukrzycy typu 1.
Magister dietetyki, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
Magister kosmetologii, Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
Nauczyciel akademicki w Katedrze i Klinice Chorób Wewnętrznych i Diabetologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Dietetyk kliniczny w Szpitalu Miejskim im. F. Raszei w Poznaniu.
Jest współautorką książek: „Dietetyka kliniczna”, „Nowoczesne leczenie cukrzycy. Leki inne niż insulina” oraz „Cukrzyca typu 2. Przewodnik dla chorych”.