Patrizia Polańska-Drejer
Dietetyk
Uważa, że nasz styl życia bezpośrednio wpływa na kondycję naszego organizmu a niektóre z przyczyn niepłodności możemy sami modyfikować odpowiednio dobraną dietą. Zachęca wszystkie osoby starające się o dziecko, aby poznawały żywieniowe aspekty oddziaływania na regulację hormonalną, dietoterapię ww. wymienionych schorzeń oraz sprawdziły, czy ich obecna dieta spełnia kryteria diety „propłodnościowej”.
Konsultacje prowadzone są zarówno inywidualnie, jak i dla pary.

Wtorek 16:00 - 20:00 każdy ostatni wtorek miesiąca
Biografia
Edukacja:
Absolwentka Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, gdzie uzyskała tytuł magistra na kierunku Dietetyka.
Zdobyła certyfikaty z zakresu m.in.:
- wpływu diety na płodność i zaburzenia hormonalne,
- „karmienia piersią,
- żywienia dzieci,
- kobiet podczas laktacji,
- metoda BLW”,
- zastosowania dietetyki w terapii onkologicznej,
- edukatora cukrzycy,
- dietocoachingu,
- dietoterapii w insulinooporności,
- PCOS
oraz leczenia żywieniowego osób niedożywionych.
Posiada certyfikat "Dietetyk przyjazny chorym na celiakię" oraz jest wpisana na listę specjalistów polecanych insulinoopornym.
CERTYFIKATY
07-08.12.2013 – Certyfikat uczestnictwa w kursie „Dietocoaching”, Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center.
14.06.2015 – Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu „Edukator w cukrzycy”, Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center.
19.06.2016 – Certyfikat uczestnictwa w kursie „ABC Dietetyki Klinicznej – dietoterapia w insulinooporności, zespole policystycznych jajników i cukrzycy”.
16.01.2015 – Certyfikat uczestnictwa w konferencji „Niedożywienie praktyce ambulatoryjnej” Dolnośląskiej Izby Lekarskiej we Wrocławiu.
02.12.2016 – Certyfikat uczestnictwa w sympozjum „Żywienie w centrum 2016. Zasady żywienia niemowląt i małych dzieci”
27.03.2018 – Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu „Płodność a dieta – zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne”, Instytut Edukacji Żywieniowej.
22.05.2017 – Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu „Cukrzyca oraz choroba refluksowa przełyku u osób aktywnych fizycznie – postępowanie żywieniowe na podstawie studium przypadku”, Instytut Edukacji Żywieniowej.
27.03.2018 – Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu „Płodność a dieta - zaburzenia owulacji i wybrane zaburzenia hormonalne”, Instytut Edukacji Żywieniowej.
21.07.2018 – Certyfikat uczestnictwa w szkoleniu „Żywienie i suplementacja w zaburzeniach miesiączkowania”, Sowiński Sport Nutrition
Certyfikat uczestnictwa w warsztatach żywieniowych „Czym skorupka za młodu…”, Klinika Pediatrii Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego
Certyfikat „Dietetyk przyjazny chorym na celiakię” po ukończeniu kursu „Diagnostyka i prowadzenie pacjenta z celiakią”.
Certyfikat uczestnictwa w kursie „Dietetyka sportowa”.
Certyfikat uczestnictwa w kursie „Karmienie piersią, żywienie dzieci i kobiet podczas laktacji, metoda BLW”.