mgr
Mateusz Michalski
Dietetyk
Mateusz Michalski to dietetyk, który do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie nie tylko w kontekście opracowania indywidualnego planu żywieniowego, ale również w rozmowie. Wychodzi z założenia, że dobrze opracowana dieta powinna być skuteczna i smaczna. Zdobytą wiedzę oraz doświadczenie iwykorzystuje pomagając pacjentom w leczeniu dietetycznym nadwagi i otyłości oraz innych chorób dietozależnych.Pomaga również w doborze odpowiedniego sposobu odżywiania pacjentom z cukrzycą, z chorobami endokrynologicznymi oraz tym, którzy planują powiększenie swojej rodziny.
Hipokrates powiadał: „Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”.
Umów wizytę
Hipokrates powiadał: „Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”.

Godziny przyjęć
Środa 15:00 - 18:00
Biografia
Edukacja:
Absolwent Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, kierunku Dietetyka na Wydziale Nauk o Żywności i Żywieniu.
Jest promotorem zdrowego stylu życia, i stale pogłębia swoją wiedzę kliniczną. Prowadzi liczne szkolenia i warsztaty edukacyjne dla pacjentów, wykłady dla studentów kierunku lekarskiego i dietetyki oraz dla zespołów terapeutycznych. Jest współautorem książki „Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi”.Stale poszerza swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych konferencjach naukowych, m.in. w: Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej – „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych”, konferencji „Wielostronne wsparcie dietetyczne w redukcji masy ciała”, czy w konferencji „Forum Nowoczesnej Diabetologii”.
Jest promotorem zdrowego stylu życia, i stale pogłębia swoją wiedzę kliniczną. Prowadzi liczne szkolenia i warsztaty edukacyjne dla pacjentów, wykłady dla studentów kierunku lekarskiego i dietetyki oraz dla zespołów terapeutycznych. Jest współautorem książki „Żywienie osób z cukrzycą i chorobami towarzyszącymi”.Stale poszerza swoją wiedzę, uczestnicząc w licznych konferencjach naukowych, m.in. w: Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej – „Dietoterapia Zaburzeń Metabolicznych”, konferencji „Wielostronne wsparcie dietetyczne w redukcji masy ciała”, czy w konferencji „Forum Nowoczesnej Diabetologii”.
Doświadczenie zawodowe i praca kliniczna:
Dietetyk kliniczny w Katedrze i Klinice Chorób Wewnętrznych i Diabetologii
Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz pracownikiem Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu, pełniącym obowiązki dietetyka Oddziału Diabetologii i Chorób Wewnętrznych oraz dietetyka szpitalnego.
Od 2021 r. dietetyk w InviMed w Poznaniu.
Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz pracownikiem Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu, pełniącym obowiązki dietetyka Oddziału Diabetologii i Chorób Wewnętrznych oraz dietetyka szpitalnego.
Od 2021 r. dietetyk w InviMed w Poznaniu.