Małgorzata Kaczkan
Specjalista ds. żywienia, dietetyk
Doktor Małgorzata Kaczkan zagadnieniami z zakresu żywienia człowieka zajmuje się od niemal 20 lat. Jest pracownikiem naukowo-dydaktycznym, adiunktem w Katedrze Żywienia Klinicznego Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego i doskonale zna wszystkie doniesienia naukowe dotyczące żywienia i diety propłodnościowej dla kobiet i mężczyzn.
W klinice InviMed w Gdyni udziela konsultacji dietetycznych parom, które starają się o dziecko naturalnie, lub przygotowują się do procedury in vitro. Dzięki stosowaniu się do zaleceń i przestrzeganiu diety ułożonej przez doktor Kaczkan, wielu pacjentom udało się poprawić wyniki i doczekać potomstwa.

Wtorek 15:00 - 18:00
Biografia
Edukacja:
2009 r. Obrona pracy doktorskiej. Gdański Uniwersytet Medyczny.
2007 r. Kurs SCOPE (Specialist Certification of Obesity Professional Education)
1996 r. - 2001 r. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie.Wydział Nauki o Żywności. Kierunek: technologia żywności i żywienie człowieka. Specjalność: żywienie człowieka.
od 2001 - obecnie Asystent Dietetyk. Katedra Żywienia Klinicznego i Dietetyki, Zakład Żywienia Klinicznego i Dietetyki Ogólnej GUMed
Starszy Asystent Dietetyk – Katedra i Klinika Nefrologii, Transplantologii i Chorób Wewnętrznych UCK w Gdańsku
2003 r. - 2012 r. Współpraca z magazynem „Żyj Aktywnie” magazynem dla osób z chorobami nerek i ich bliskich – artykuły tematyczne o żywieniu, układanie jadłospisów i przepisów.
Współpraca z portalem www.hiphiphurra.pl – Czyli jak żyć z cukrzycą pełnią życia.
Współpraca z wydawnictwem EneDueRabe oraz promocja zasad prawidłowego odżywiania w projekcie dla dzieci i młodzieży „Jem zdrowo i strzelam gole”.