Lucyna Werecka
Dietetyk
Umów wizytęCzwartek 16:00 - 20:00
Biografia
Edukacja:
Ukończyłam studia na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu uzyskując tytuł magistra dietetyki (2015). W toku studiów brałam udział w licznych seminariach oraz praktykach w jednostkach szpitalnych i gabinetach terapii dietetycznej. Uczestniczyłam w wielu kursach i szkoleniach dokształcających.
Szkolenie „Kształtowanie kobiecej sylwetki” III i IV stopnia (2017)
Cykl szkoleń Instytutu Edukacji Żywieniowej (2017):
▪ Diagnostyka laboratoryjna i dietoterapia chorób o podłożu autoimmunizacyjnym
▪ Zastosowanie diet wegetariańskich w chorobach autoimmunologicznych i innych zaburzeniach zdrowotnych
▪ Cukrzyca oraz choroba refluksowa przełyku u osób aktywnych fizycznie
▪ Żywienie w sportach sylwetkowych - okres przygotowawczy i startowy
▪ Dietoterapia w autyzmie i ADHD
▪ Zaburzenia łaknienia i regulacji poboru pokarmu
▪ Gluten – między efektem nocebo a rzeczywistym problemem
▪ Implikacje metaboliczne insulinooporności
▪ Nutrigenomika w gabinecie dietetyka
Szkolenie „Dietetyka i suplementacja w Crossfit” (2016)
Szkolenie „Żywienie w sportach walki” (2016)
Szkolenie „Kształtowanie kobiecej sylwetki” I i II stopnia (2016)
Szkolenie „Suplementacja w sporcie” (2015)
Szkolenie „Diety niskowęglowodanowe. Sportowe systemy żywieniowe” (2015)
Cykl seminariów nt. żywienia małych dzieci oraz technik edukacji żywieniowej organizowany przez Fundację Nutricia oraz Instytut Komeńskiego (2014-2015)
Szkolenie „Dietocoaching” I i II stopnia (2013)
W centrum moich zainteresowań jest człowiek. Do każdego podopiecznego podchodzę w sposób indywidualny, dostosowując strategię żywieniową do jego preferencji, celu oraz trybu życia.
Swoje zalecenia opieram na najnowszych badaniach naukowych i doniesieniach z dziedziny dietetyki. W pracy skupiam się na tym, aby działać kompleksowo tak, aby dieta nie była przykrym obowiązkiem, a stała się bodźcem do rozpoczęcia nowego, lepszego życia.