mgr inż.
Kinga Biernacka-Stefańska
Dietetyk kliniczny
Na co dzień pracuje w podwarszawskim szpitalu w Pruszkowie jako dietetyk kliniczny. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, dietetyk kliniczny specjalizujący się w leczeniu żywieniowym. Ukończyła kurs żywienia klinicznego Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego oraz kurs dla zespołów żywieniowych Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu.
Odbyła liczne staże w warszawskich szpitalach między innymi Narodowym Instytucie Onkologii Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie (Dział Dietetyki Klinicznej), czy Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych.
Członkini Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu, która na bieżąco poszerza swoją wiedzę żywieniową. Współtwórczyni książki „Dietetyka w chorobach nowotworowych” wydawnictwa PZWL.
W wolnych chwilach spędza czas na uprawianiu jogi, bieganiu i czytaniu.
Umów wizytę
Odbyła liczne staże w warszawskich szpitalach między innymi Narodowym Instytucie Onkologii Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie (Dział Dietetyki Klinicznej), czy Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych.
Członkini Europejskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego i Metabolizmu, która na bieżąco poszerza swoją wiedzę żywieniową. Współtwórczyni książki „Dietetyka w chorobach nowotworowych” wydawnictwa PZWL.
W wolnych chwilach spędza czas na uprawianiu jogi, bieganiu i czytaniu.
Godziny przyjęć
Poniedziałek 09:00 - 16:00
Piątek 14:30 - 17:00
Biografia
Edukacja:
Warszawski Uniwersytet Medyczny - dietetyka kliniczna - żywienie kliniczne z elementami profilaktyki chorób żywieniowo-zależnych, rok ukończenia 2021.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego -tytuł mgr inż., specjalizacja-dietetyka, rok ukończenia 2012 r.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego -tytuł mgr inż., specjalizacja-dietetyka, rok ukończenia 2012 r.
Doświadczenie zawodowe i praca kliniczna:
Od 2019 r., Szpital Powiatowy w Pruszkowie jako dietetyk kliniczny,
Od 2005 r. prywatna praktyka dietetyczna, praca w Klinice Vimed na Warszawskim Mokotowie przez 2 lata, m.in. Narodowym Instytucie Onkologii Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie (Dział Dietetyki Klinicznej), czy Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych.
Od 2005 r. prywatna praktyka dietetyczna, praca w Klinice Vimed na Warszawskim Mokotowie przez 2 lata, m.in. Narodowym Instytucie Onkologii Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie (Dział Dietetyki Klinicznej), czy Instytut „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka” w Klinice Pediatrii, Żywienia i Chorób Metabolicznych.
Członkostwo w towarzystwach naukowych:
Europejskie Towarzystwo Żywienia Klinicznego i Metabolizmu